Ο Πούτιν αναμένει τον Ερντογάν στη σύνοδο BRICS τον Οκτώβριο

Ο Πούτιν αναμένει τον Ερντογάν στη σύνοδο BRICS τον Οκτώβριο

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι περιμένει τον Τούρκο ομόλογό του, τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη ρωσική πόλη Καζάν τον Οκτώβριο για τη σύνοδο των BRICS. Αυτή η συνάντηση αναμένεται να έχει μεγάλη σημασία, καθώς οι BRICS, δηλαδή η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, αποτελούν έναν συνασπισμό αναπτυσσόμενων οικονομιών που επιδιώκουν την ενίσχυση της συνεργασίας τους σε διεθνές επίπεδο. Η παρουσία του Ερντογάν στο Καζάν θεωρείται κρίσιμη για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων Ρωσίας-Τουρκίας, αλλά και για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των αναπτυσσόμενων χωρών.

Οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν σε θέματα οικονομικής συνεργασίας, ενεργειακής ασφάλειας και περιφερειακής σταθερότητας. Ο Πούτιν τόνισε ότι η σύνοδος των BRICS θα αποτελέσει πλατφόρμα για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων και την προώθηση της πολυμερούς συνεργασίας. Με την Τουρκία να επιδεικνύει αυξανόμενο ενδιαφέρον για τη συμμετοχή της στις δραστηριότητες των BRICS, η συνάντηση αυτή μπορεί να καταλήξει σε σημαντικές αποφάσεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image