Ρωσία: Νομοσχέδιο απαγορεύει υιοθεσίες από χώρες που επιτρέπουν την αλλαγή φύλου

Ρωσία: Νομοσχέδιο απαγορεύει υιοθεσίες από χώρες που επιτρέπουν την αλλαγή φύλου

Η Ρωσία βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην υιοθέτηση ενός νομοσχεδίου που απαγορεύει τις υιοθεσίες από πολίτες χωρών όπου επιτρέπεται η αλλαγή φύλου. Το νομοσχέδιο έλαβε σήμερα τη στήριξη της Κρατικής Δούμας, το κοινοβούλιο της Ρωσίας, κατά την πρώτη από τις τρεις απαραίτητες αναγνώσεις. Η Κρατική Δούμα φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει με την υιοθέτηση αυτής της νομοθεσίας, η οποία αναμένεται να δημιουργήσει αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός χώρας.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται στο πλαίσιο αυστηροποίησης των κοινωνικών νόμων στη Ρωσία, και ιδιαίτερα σε θέματα που αφορούν την αλλαγή φύλου και τις υιοθεσίες από διεθνείς πολίτες. Η νομοθεσία αυτή εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική της Ρωσίας να προστατεύσει τα παραδοσιακά οικογενειακά πρότυπα και την εθνική ταυτότητα.

Κατά την πρώτη ανάγνωση, η πλειονότητα των μελών της Δούμας υποστήριξε το νομοσχέδιο, αλλά μένουν ακόμη δύο αναγνώσεις για την τελική έγκρισή του. Οι εξελίξεις αυτές παρακολουθούνται με ενδιαφέρον, καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν δραστικά τις διεθνείς υιοθεσίες στη Ρωσία και να οδηγήσουν σε νέες διαμάχες γύρω από την αλλαγή φύλου και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image