Ένας θάνατος και 53 κρούσματα mpox στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ένας θάνατος και 53 κρούσματα mpox στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία καταγράφηκαν 53 επιβεβαιωμένα κρούσματα της mpox και ένας θάνατος, επισημαίνοντας την ανάγκη για αυξημένη επαγρύπνηση και υγειονομική υποστήριξη στη χώρα. Ο ιός mpox, που ήδη έχει προκαλέσει συναγερμό σε πολλές χώρες, φαίνεται να εξαπλώνεται ραγδαία στην περιοχή. Με στόχο την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού, έχουν εξασφαλιστεί συνολικά περίπου 3,6 εκατομμύρια εμβόλια για τις χώρες της Αφρικής.

Κάποια από αυτά τα εμβόλια έχουν ήδη φθάσει στις αντίστοιχες χώρες. Οι υγειονομικές αρχές κάνουν ό,τι μπορούν για να διανείμουν γρήγορα τα εμβόλια και να ενισχύσουν τις προσπάθειες εμβολιασμού του πληθυσμού. Οι αρμόδιες αρχές της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας και οι διεθνείς οργανισμοί συνεργάζονται στενά για την παρακολούθηση και την αντιμετώπιση της κατάστασης. Παράλληλα, οι ειδικοί τονίζουν τη σημασία της πρόληψης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης του δημόσιου πληθυσμού σχετικά με τα συμπτώματα και τα μέτρα προστασίας από τη νόσο.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image