Κλείνει η πρεσβεία του Αφγανιστάν στη Βρετανία

Κλείνει η πρεσβεία του Αφγανιστάν στη Βρετανία
Η πρεσβεία του Αφγανιστάν στο Λονδίνο έκλεισε, καθώς οι Ταλιμπάν αποφάσισαν να διακόψουν τους δεσμούς με τις διπλωματικές αποστολές της προηγούμενης κυβέρνησης της Καμπούλ. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά την ανατροπή της κυβέρνησης της χώρας από τους Ταλιμπάν τον προηγούμενο χρόνο.

Η κίνηση του κλεισίματος της πρεσβείας στον Ηνωμένο Βασίλειο έρχεται ως μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής των Ταλιμπάν να αναγνωριστούν διεθνώς ως νόμιμη κυβέρνηση του Αφγανιστάν. Αφότου οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία, έχουν προβεί σε διάφορες κινήσεις για να εδραιώσουν την εξουσία τους και να διαλύσουν τις παλιές διπλωματικές δομές που υπήρχαν επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Η πρεσβεία του Αφγανιστάν στο Λονδίνο είχε παίξει σημαντικό ρόλο τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς η χώρα βρισκόταν σε μια συνεχή κατάσταση κρίσης και ανασφάλειας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image