Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο: Πώς τα «αόρατα» εκρηκτικά πέρασαν απαρατήρητα

Εκρήξεις βομβητών στο Λίβανο: Πώς τα «αόρατα» εκρηκτικά πέρασαν απαρατήρητα

Η συγκλόνιστική αποκάλυψη της συντονισμένης έκρηξης χιλιάδων βομβητών στον Λίβανο αποτελεί την τελευταία τραγωδία που έχει συγκλονίσει τη χώρα. Οι εκρήξεις στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και τραυμάτισαν χιλιάδες άλλους. Το CNN φέρνει στο φως νέα στοιχεία για το πώς οι δράστες κατάφεραν να κάνουν τα εκρηκτικά «αόρατα», με αποτέλεσμα να περάσουν απαρατήρητα. Οι πληροφορίες που ήρθαν στη δημοσιότητα αποκαλύπτουν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν τεχνολογίες και μεθόδους που καθιστούν δύσκολη την ανίχνευση των εκρηκτικών υλικών.

Συγκεκριμένα, τα εκρηκτικά είχαν τοποθετηθεί σε σημεία που δεν επιτρεπόταν ο επαρκής έλεγχος από τις αρχές ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μην εντοπιστούν έγκαιρα. Η εκτεταμένη χρήση προηγμένων τεχνικών από τους δράστες αποτέλεσε κεντρικό στοιχείο της επιτυχίας τους. Οι τοπικές αρχές εργάζονται αδιάλειπτα για να κατανοήσουν πώς ακριβώς συνέβησαν τα γεγονότα και ποιες τεχνολογίες χρησιμοποιήθηκαν. Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι οι βομβητές κατάφεραν να παρακάμψουν τα συστήματα ασφάλειας μέσω της χρήσης υλικών που δεν εγείρουν υποψίες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image