Πιθανός ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, λέει ο Τζο Μπάιντεν

Πιθανός ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, λέει ο Τζο Μπάιντεν

Με τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ να συνεχίζονται, και με τον πόλεμο στη Γάζα να μαίνεται, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχολίασε την ένταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Ερωτώμενος κατά τη διάρκεια συνέντευξής του, ο Μπάιντεν ανέφερε ότι ένας ολοκληρωτικός πόλεμος στην περιοχή είναι πιθανός, αλλά όχι αναπόφευκτος. Οι διαμάχες μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν πυρά και να προκαλούν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν επεσήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ εξέφρασε την ανάγκη για σταθερότητα και ειρήνη. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ εξετάζουν όλα τα σενάρια και προσπαθούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις με διπλωματικές κινήσεις. Η κατάσταση στη Γάζα παραμένει εξαιρετικά τεταμένη, με καθημερινές συγκρούσεις και τραυματισμούς εκατέρωθεν. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image