Τσιόδρας: Η Ευρώπη έχει σύνορα, η λύση δεν είναι το κλείσιμο

Τσιόδρας: Η Ευρώπη έχει σύνορα, η λύση δεν είναι το κλείσιμο

Σε πρόσφατη τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα και την ανάγκη για ευρωπαϊκή λύση. Τόνισε πως η Ευρώπη έχει σύνορα και ότι η απάντηση δεν μπορεί να είναι το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων. Σύμφωνα με τον Τσιόδρα, απαιτείται συντονισμός μεταξύ όλων των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι προκλήσεις που φέρει η μετανάστευση. Αναδεικνύοντας τη σημασία της κοινής ευρωπαϊκής δράσης, ο Τσιόδρας δήλωσε ότι η συνεργασία και η αλληλεγγύη είναι το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος.

Υπογράμμισε πως η αντιμετώπιση του ζητήματος με γνώμονα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την ενίσχυση των συνόρων πρέπει να γίνει με ισόρροπη πολιτική. Ο Σωτήρης Τσιόδρας επεσήμανε την αναγκαιότητα για μια συνεκτική και ολιστική προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει τόσο την προστασία των συνόρων όσο και την υποστήριξη των ανθρώπων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις χώρες τους. "Η απάντηση στο μεταναστευτικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή," ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η μελλοντική βιωσιμότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από την ικανότητά της να διαχειριστεί αυτό το φλέγον ζήτημα με τρόπο συνεπή και αποτελεσματικό.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image