Αναζητούνται 250 παιδίατροι για 530.000 παιδιά έως 16 ετών

Αναζητούνται 250 παιδίατροι για 530.000 παιδιά έως 16 ετών

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα αλλάξει σημαντικά την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Το νομοσχέδιο προβλέπει την αναζήτηση και προσλήψη 250 παιδιάτρων για να καλύψουν τις ανάγκες 530.000 παιδιών ηλικίας έως 16 ετών. Η έλλειψη προσωπικού σε αυτόν τον τομέα έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις και προβλήματα στην περίθαλψη των παιδιών. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι η βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών και η αύξηση της προσβασιμότητας για τις οικογένειες.

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που υπάρχουν στον κλάδο, προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα αμοιβών και παροχών για τους νέους γιατρούς. Για άλλη μια φορά, το θέμα της υποστελέχωσης των μονάδων υγείας έρχεται στο προσκήνιο, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι η προσθήκη των απαιτούμενων νέο-εισερχόμενων παιδιάτρων είναι κρίσιμη για την επίτευξη ενός αποτελεσματικού συστήματος υγειονομικής φροντίδας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image