Ανάκληση κατεψυγμένων ορτυκιών από τον ΕΦΕΤ λόγω σαλμονέλας

Ανάκληση κατεψυγμένων ορτυκιών από τον ΕΦΕΤ λόγω σαλμονέλας

Ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε την ανάκληση κατεψυγμένου κρέατος ορτυκιού λόγω της παρουσίας σαλμονέλας. Το πρόβλημα προέκυψε μετά από τακτικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο προϊόν, όπου εντοπίστηκαν ίχνη βακτηρίου σαλμονέλας. Ο ΕΦΕΤ υπογραμμίζει την ανάγκη οι καταναλωτές να αποφεύγουν την κατανάλωση του προϊόντος αυτού, καθώς η σαλμονέλα μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ειδικά σε ευπαθείς ομάδες, όπως οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά και οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να το επιστρέψουν στο σημείο αγοράς του, ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΦΕΤ για οποιεσδήποτε πληροφορίες και διευκρινίσεις. Σε σχετική δήλωση, οι αρμόδιες αρχές διαβεβαιώνουν ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας και ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά για την εξασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image