Χιλιάδες στρατιώτες και εθελοντές οχυρώνουν το Βρότσλαβ από την κακοκαιρία

Χιλιάδες στρατιώτες και εθελοντές οχυρώνουν το Βρότσλαβ από την κακοκαιρία

Το Βρότσλαβ βρέθηκε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας τις τελευταίες ημέρες, με τη θύελλα Boris να προκαλεί τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων δύο δεκαετιών στην κεντρική Ευρώπη. Συνολικά, 16.000 στρατιώτες και χιλιάδες εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να οχυρώσουν την πόλη και να περιορίσουν τις καταστροφές. Η ισχυρή νεροποντή έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην υποδομή της πόλης, με πολλές περιοχές να έχουν αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων και πλημμυρίσεων. Οι αρχές του Βρότσλαβ, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Πολωνίας, προέβησαν σε έκτακτα μέτρα προστασίας, ενώ η συμμετοχή των κατοίκων και των εθελοντών έχει αποδειχθεί καταλυτική.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή και υποσχέθηκε ότι η κυβέρνηση θα παρέχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια στους πλημμυροπαθείς. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, «η συνεργασία μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων και των πολιτών είναι εντυπωσιακή και δείχνει το αίσθημα ενότητας και αλληλεγγύης που χαρακτηρίζει τον πολωνικό λαό». Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, με περαιτέρω αυξημένες βροχοπτώσεις. Οι κάτοικοι του Βρότσλαβ και οι τοπικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς από τα αρμόδια κέντρα διάσωσης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image