Δίκαιη κατανομή βαρών στο μεταναστευτικό ζητά η Αθήνα

Δίκαιη κατανομή βαρών στο μεταναστευτικό ζητά η Αθήνα

Αναταράξεις στην Ευρώπη προκαλεί η μονομερής τροποποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής από τη Γερμανία. Η Πολωνία χαρακτήρισε την απόφαση απαράδεκτη, ενώ άλλες χώρες εκφράζουν σοβαρές ανησυχίες για την κατάσταση. Η Αθήνα, δια στόματος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ζητά μια πιο δίκαιη κατανομή βαρών στη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η ελληνική κυβέρνηση επισημαίνει ότι οι χώρες πρώτης υποδοχής, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, δέχονται δυσανάλογα μεγάλο βάρος και χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη από τους εταίρους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίσει να σηκώνει μόνη της το βάρος της μετανάστευσης και κάλεσε για ανάληψη κοινής ευρωπαϊκής ευθύνης. Στο μεταξύ, ο Πολωνός πρωθυπουργός Mateusz Morawiecki κατήγγειλε την απόφαση της Γερμανίας, υπογραμμίζοντας ότι αυτό δημιουργεί ανασφάλεια και αποδομεί την κοινή προσπάθεια εύρεσης λύσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η αλλαγή της γερμανικής πολιτικής προκαλεί έντονες συζητήσεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image