Τσακάλι εντοπίστηκε έξω από τη Λάρισα αναζητώντας τροφή

Τσακάλι εντοπίστηκε έξω από τη Λάρισα αναζητώντας τροφή

Ένα τσακάλι βρέθηκε πρόσφατα σε κατοικημένη περιοχή έξω από την Λάρισα, προκαλώντας έκπληξη και ανησυχία στους κατοίκους. Το ζώο ήταν ορατά ταλαιπωρημένο και σύμφωνα με πληροφορίες, πιθανότατα αναζητούσε τροφή. Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής, όταν κάτοικοι της περιοχής Δένδρα ανέφεραν την παρουσία του τσακαλιού στον τοπικό δήμο. Ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, κάτοικος της περιοχής, δήλωσε στην εφημερίδα "Ελευθερία": "Ήταν πραγματικά σοκαριστικό να δεις ένα τσακάλι τόσο κοντά στα σπίτια μας. Καλέσαμε αμέσως τις αρχές για να το αντιμετωπίσουν με ασφάλεια."

Η εμφάνιση του τσακαλιού σε αστική περιοχή είναι ασυνήθιστη και πιθανόν σχετίζεται με την έλλειψη τροφής στα φυσικά του ενδιαιτήματα. Ειδικοί από το Κέντρο Προστασίας Άγριων Ζώων επισημαίνουν ότι λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης και της καταστροφής των βιότοπων, τα τσακάλια συχνά αναγκάζονται να πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές. Οι αρχές κατάφεραν να περιορίσουν το ζώο και να το μεταφέρουν σε ασφαλές περιβάλλον για να ελεγχθεί η υγεία του και να διασφαλιστεί η ευημερία του. Οι κάτοικοι της Λάρισας εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ οι τοπικές αρχές εξετάζουν τρόπους αντιμετώπισης αντίστοιχων περιστατικών στο μέλλον.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image