Νέος ΚΟΚ: Ψήφιση στη Βουλή έως τέλος Σεπτεμβρίου

Νέος ΚΟΚ: Ψήφιση στη Βουλή έως τέλος Σεπτεμβρίου

Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει υψηλές ποινές για όσους παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, μιλούν στο κινητό ή δεν φορούν ζώνη ή κράνος, κ.α. Με την κατάθεση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) προς ψήφιση στη Βουλή έως το τέλος Σεπτεμβρίου, οι αλλαγές που έρχονται είναι σημαντικές. Οι πολίτες θα πρέπει να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές για μια σειρά από παραβάσεις. Οδηγική ασφάλεια και τήρηση των κανόνων είναι στο επίκεντρο των αλλαγών. Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, οι οδηγοί που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ, χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο κατά την οδήγηση ή δεν φορούν ζώνη ασφαλείας ή κράνος θα αντιμετωπίσουν σημαντικά υψηλότερες ποινές.

Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε ότι οι αλλαγές αυτές έρχονται σε απάντηση στην ανάγκη για βελτίωση της οδικής ασφάλειας και μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Με την εφαρμογή αυτών των αυστηρότερων μέτρων, η κυβέρνηση προσδοκά να δημιουργήσει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για όλους τους χρήστες του δρόμου. Η τροποποίηση του ΚΟΚ έρχεται μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις με ειδικούς της οδικής ασφάλειας και αντιπροσωπείες οδηγών, με στόχο την προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες και ανάγκες της οδικής κυκλοφορίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image