Τουρκικό drone επιτίθεται σε συνάντηση του PKK στο Ιράκ

Τουρκικό drone επιτίθεται σε συνάντηση του PKK στο Ιράκ

Ένα μέλος του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε επιδρομή που πραγματοποιήθηκε από τουρκικό drone στο βόρειο Ιράκ. Η επίθεση έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια συνάντησης του PKK, στοχεύοντας συγκεκριμένα την ηγεσία του κόμματος. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, καθώς αποτελεί συνέχιση της ήδη τεταμένης κατάστασης μεταξύ Τουρκίας και κουρδικών δυνάμεων. Η Τουρκία έχει επανειλημμένα οδηγήσει σε τέτοιου είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις, επιδιώκοντας την εξουδετέρωση των μαχητών του PKK που θεωρεί τρομοκράτες. Η επίθεση αυτή εντάσσεται στη στρατηγική της Άγκυρας να εξαλείψει τις βάσεις του PKK που βρίσκονται στα δύσβατα και ορεινά εδάφη του βόρειου Ιράκ.  

Η βία στην περιοχή έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, με τις τουρκικές δυνάμεις να πραγματοποιούν συχνές αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις. Οι ντόπιοι κάτοικοι του βόρειου Ιράκ βρίσκονται συχνά στο επίκεντρο αυτών των συγκρούσεων, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες της συνεχιζόμενης έντασης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image