Κ. Τσιάρας: Στήριξη συνεργατικών σχημάτων και ενίσχυση βιώσιμων συνεταιρισμών

Κ. Τσιάρας: Στήριξη συνεργατικών σχημάτων και ενίσχυση βιώσιμων συνεταιρισμών

Οι προοπτικές και οι προκλήσεις του πρωτογενούς τομέα ετέθησαν στο επίκεντρο κατά την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Τσιάρα, που παραχώρησε στην ΕΡΤNEWS. Ο κ. Τσιάρας σημείωσε ότι τα κόκκινα δάνεια στον πρωτογενή τομέα ανέρχονται περίπου στα 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να στηριχθούν συνεργατικά σχήματα και βιώσιμοι συνεταιρισμοί. Ο υπουργός έδωσε έμφαση στη δημιουργία συνθηκών που θα επιτρέψουν σε αγροτικούς συνεταιρισμούς να ανασυγκροτηθούν και να ενισχυθούν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αγοράς και να ενδυναμώσουν τη θέση τους στον αγροτοδιατροφικό τομέα.

Ο κ. Τσιάρας τόνισε ότι η κυβέρνηση εστιάζει στη στήριξη αυτών των σχημάτων μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία και νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να καταστήσει πιο ανταγωνιστικό τον πρωτογενή τομέα. Η ενίσχυση της οικονομικής βιωσιμότητας των συνεταιρισμών και η διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση αποτελούν βασικούς στόχους της κυβέρνησης, όπως ανέφερε ο κ. Τσιάρας. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον όπου οι αγρότες και οι συνεταιρισμοί θα μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά και χωρίς τον βραχνά του χρέους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image