Στη Νέα Υόρκη στις 20/9 ο πρωθυπουργός με γεμάτη ατζέντα

Στη Νέα Υόρκη στις 20/9 ο πρωθυπουργός με γεμάτη ατζέντα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίζει να ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, όπου θα παραμείνει μέχρι την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, θα εκφωνήσει ομιλία στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, στη διάρκεια της 79ης Συνόδου.

Το πρόγραμμά του, το οποίο αναμένεται να είναι εξαιρετικά πυκνό, δεν έχει ακόμα κλείσει, καθώς εκκρεμούν συναντήσεις με ξένους ηγέτες και διεθνείς επενδυτές, οι οποίοι επιθυμούν να τον συναντήσουν. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και άλλες προσωπικές επαφές που επιδιώκει ο ίδιος να πραγματοποιήσει κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ.

Διάκριση από το Atlantic Council

Μία από τις σημαντικότερες στιγμές του ταξιδιού θα είναι η βράβευσή του από το Atlantic Council, τη Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Global Citizens Awards». Η τιμητική αυτή διάκριση θα του απονεμηθεί για την επιτυχημένη πορεία του τόσο στη δημόσια διοίκηση όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και για τις ηγετικές του ικανότητες στη διακυβέρνηση της Ελλάδας και την εμπλοκή του σε διεθνή ζητήματα. Η παρουσίαση του πρωθυπουργού θα γίνει από τον CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Στην ίδια τελετή, θα τιμηθούν επίσης η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, ο πρόεδρος της Γκάνας Νάνα Ακούφο-Άντο και η επιχειρηματίας Μι-Κιεόνγκ Λι από τη Νότια Κορέα.

Οικονομικές επαφές και ακαδημαϊκές παρουσιάσεις

Το πρωί της Τετάρτης, 25 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση με επενδυτές και κορυφαία στελέχη τραπεζών και εταιρειών. Παράλληλα, έχει προγραμματίσει να μιλήσει σε ένα από τα κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα προωθεί την ίδρυση παραρτημάτων από ξένα πανεπιστήμια στη χώρα.

Η αποστολή

Ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από σημαντικούς συνεργάτες του, όπως η Άννα-Μαρία Μπούρα, η Αριστοτελία Πελώνη, ο Αλέξης Πατέλης και η Κύρα Κάπη, με την τελική σύνθεση της αποστολής να βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image