Πρωτοπόρος καθηγητής ο Αντώνης Φώσκολος: Απώλεια για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Πρωτοπόρος καθηγητής ο Αντώνης Φώσκολος: Απώλεια για το Πολυτεχνείο Κρήτης

Ο Αντώνης Φώσκολος, διακεκριμένος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και πρωτοπόρος στην έρευνα υδρογονανθράκων, πέθανε αφήνοντας πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη στον χώρο της επιστήμης και της ενεργειακής έρευνας. Η συνεισφορά του στο πεδίο των υδρογονανθράκων είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς ο Φώσκολος υπήρξε ένας από τους πρώτους που υποστήριξαν ότι δυτικά της Κρήτης υπάρχουν αποθέματα φυσικού αερίου που φτάνουν τα 10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο Αντώνης Φώσκολος, γνωστός για τον δυναμισμό και το πάθος του στη διδασκαλία και την έρευνα, αποτέλεσε παραδειγματικό πρότυπο για εκατοντάδες φοιτητές του. Το έργο και οι ανακαλύψεις του αναμφίβολα συνεισέφεραν σημαντικά στην ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ανέπτυξε καινοτόμες μεθόδους και τεχνολογίες στην αναζήτηση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, ενώ οι δηλώσεις του για την ύπαρξη τεράστιων αποθεμάτων φυσικού αερίου δυτικά της Κρήτης προκάλεσαν συζητήσεις και ενδιαφέρον από κυβερνητικούς φορείς και ενεργειακές εταιρείες.

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό στο Πολυτεχνείο Κρήτης, ενώ η προσφορά του στον τομέα της έρευνας υδρογονανθράκων και στην ακαδημαϊκή κοινότητα θα παραμείνει αθάνατη. Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο απεικονίζουν τον διακεκριμένο καθηγητή, ο οποίος αφιέρωσε τη ζωή του στην προώθηση της επιστήμης και στην αναβάθμιση της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image