Συλλήψεις για απάτες στον ΕΟΠΥΥ: Ζημιά άνω των 3,5 εκατ. ευρώ

Συλλήψεις για απάτες στον ΕΟΠΥΥ: Ζημιά άνω των 3,5 εκατ. ευρώ

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις που διέπρατταν απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ, προκαλώντας ζημιά άνω των 3,5 εκατ. ευρώ. Συνολικά, συνελήφθησαν 16 άτομα για την εμπλοκή τους σε αυτήν τη σημαντική υπόθεση. Η εξάρθρωση των οργανώσεων έγινε μετά από εκτεταμένες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ, αποκαλύπτοντας ότι τα μέλη των οργανώσεων προχωρούσαν σε ψευδείς συνταγογραφήσεις φαρμάκων που είτε δεν χορηγήθηκαν ποτέ είτε παραποιούνταν οι ποσότητες.

Ορισμένα από τα φάρμακα που κακώς συνταγογραφούσαν βρίσκονται σε έλλειψη, αυξάνοντας τον αντίκτυπο της δράσης τους στην κοινωνία. Σύμφωνα με τις αρχές, η παράνομη δραστηριότητα των οργανώσεων είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό και οδηγούσε σε τεράστιες απώλειες για τον ΕΟΠΥΥ.

Αρμόδιοι επισήμαναν ότι τα κέρδη από την απάτη αυτή θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών του συστήματος υγείας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν αποκλείεται η σύλληψη και άλλων εμπλεκόμενων ατόμων. Η ΕΛ.ΑΣ συνεχίζει να εξετάζει στοιχεία για να εντοπίσει περαιτέρω ενδείξεις και συνδέσεις των συλληφθέντων με άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image