Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η επίσκεψή του αποτελεί σημαντικό γεγονός για την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ευρύτερο κοινό της πόλης, προσδίδοντας βάρος και κύρος στους εορτασμούς. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με φοιτητές, καθηγητές και μέλη της διοίκησης του πανεπιστημίου, αναδεικνύοντας τη σημασία της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης. Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νικόλαος Παπαϊωάννου, καλωσόρισε τον Πατριάρχη και εξήρε το έργο του για την προώθηση του διαλόγου και της συμφιλίωσης μεταξύ των θρησκειών.

Στον λόγο του, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος τόνισε την ιστορική σημασία του πανεπιστημίου και το ρόλο του στη διάδοση της γνώσης και της καινοτομίας. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης επετειακές ομιλίες, εκθέσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες, αναδεικνύοντας το πλούσιο παρελθόν και τις επιτυχίες του πανεπιστημίου. Επιπλέον, η παρουσία του Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη ενίσχυσε τις σχέσεις μεταξύ της Εκκλησίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας, προωθώντας την αρμονική συνεργασία τους για το μέλλον. Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια λειτουργίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα συνεχιστούν με διάφορες εκδηλώσεις καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image