Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Σιέρα Λεόνε: 8 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Σιέρα Λεόνε: 8 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους τρία παιδιά, όταν κατέρρευσε πολυκατοικία στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε, τη Φριτάουν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η κατάρρευση σημειώθηκε κατά τις πρωινές ώρες, όταν οι κάτοικοι ήταν στα σπίτια τους. Οι διασώστες κατέφθασαν άμεσα στο σημείο, αλλά οι συνθήκες της κατάρρευσης έκαναν δύσκολη την επιχείρηση διάσωσης. Η πολυκατοικία, που φιλοξενούσε πολλές οικογένειες, φαίνεται να είχε ήδη προβλήματα στην κατασκευή της. Η φρίκη που επικράτησε μετά το συμβάν ήταν ανείπωτη, με τις αρχές να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το χάος.

Κατά την επιχείρηση διάσωσης, ανασύρθηκαν τα σώματα των θυμάτων. Οι τοπικές αρχές, επικεφαλής των οποίων ο Δήμαρχος της Φριτάουν, έχουν ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια της τραγωδίας και έχουν δεσμευτεί ότι θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον. Σύμφωνα με δηλώσεις μαρτύρων, η πολυκατοικία είχε παρουσιάσει σημάδια φθοράς εδώ και καιρό, αλλά οι καταγγελίες τους δεν είχαν ληφθεί σοβαρά υπόψη. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image