Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες από το 2025

Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες από το 2025

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν κάτι να χαίρονται, καθώς καταργείται οριστικά το τέλος επιτηδεύματος από το 2025. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία μέχρι το 2027, ανακουφίζοντας έτσι χιλιάδες επαγγελματίες που επιβαρύνονται με αυτό το οικονομικό βάρος. Η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος έχει ως στόχο να ενισχύσει την οικονομία και να δημιουργήσει ένα πιο φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Αυτή η κίνηση αναμένεται να συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας και να ενθαρρύνει περισσότερους να στραφούν στην επαγγελματική αυτοαπασχόληση. Στην ανακοίνωση που έκανε το οικονομικό επιτελείο, ανέφερε ότι η κατάργηση του τέλους θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2027, δίνοντας στους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις τον χρόνο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Η κυβέρνηση δείχνει αποφασιστικότητα να προωθήσει πολιτικές που θα βοηθήσουν την οικονομική ανάκαμψη της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το τέλος επιτηδεύματος είχε γίνει δεκτό με πολλές αντιδράσεις όταν πρωτοεισήχθη, καθώς θεωρήθηκε ως ένα επιπλέον βάρος για τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image