Υποστήριξη στη Ζιζέλ Πελικό: Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Γαλλίας

Υποστήριξη στη Ζιζέλ Πελικό: Πλήθος κόσμου στους δρόμους της Γαλλίας

Εκατοντάδες άνθρωποι, κυρίως γυναίκες, βρέθηκαν στους δρόμους της Γαλλίας προκειμένου να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς την Ζιζέλ Πελικό και όλα τα θύματα βιασμού. Η Πελικό, μία γυναίκα που έγινε σύμβολο του αγώνα κατά της έμφυλης βίας, βρήκε συμπαράσταση σε κάθε γωνιά της χώρας, με συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις όπως το Παρίσι και η Μασσαλία. Στην πορεία που διεξήχθη στο κέντρο του Παρισιού, υποστηρικτές κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα κατά της έμφυλης βίας, ζητώντας περισσότερη δικαιοσύνη για τα θύματα. Ανάμεσα στους ομιλητές βρέθηκαν γνωστές προσωπικότητες από τον πολιτικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο δήμαρχος του Παρισιού και η ηθοποιός Μαρί Κουλινέ.

Η συγκέντρωση υποστήριξης στη Ζιζέλ Πελικό ήταν μια εξέλιξη με σκοπό να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να ενθαρρύνει περαιτέρω δράσεις κατά της έμφυλης βίας. Οι συμμετέχοντες τόνισαν τη σημασία της συνεχούς ενημέρωσης και εκπαίδευσης για να αντιμετωπιστεί αυτό το σημαντικό κοινωνικό ζήτημα. Βάζοντας το θέμα στο επίκεντρο της προσοχής, οι υποστηρικτές επιδιώκουν να πιέσουν την κυβέρνηση για την εφαρμογή αυστηρότερων νόμων και την παροχή καλύτερης φροντίδας στα θύματα βιασμού. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image