Ιράν: Διάλογος χωρίς απειλές στις κυρώσεις ΗΠΑ και Ευρώπης

Ιράν: Διάλογος χωρίς απειλές στις κυρώσεις ΗΠΑ και Ευρώπης

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αρακτσί, τόνισε σήμερα ότι η Τεχεράνη παραμένει ανοιχτή σε διπλωματικές συνομιλίες για την επίλυση διαφωνιών με τη Δύση, αλλά αποκλείει κάθε διάλογο που συνοδεύεται από απειλές και πιέσεις. Σε δηλώσεις του, ο Αρακτσί υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση του Ιράν είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε συζητήσεις, αλλά υπογραμμίζει ότι αυτές πρέπει να γίνονται με σεβασμό και αλληλοκατανόηση. Το Ιράν αντιμετωπίζει κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ λόγω του πυρηνικού του προγράμματος και άλλων διπλωματικών αντεγκλήσεων.

Παρά τις κυρώσεις, η ιρανική πλευρά δηλώνει ότι δεν θα ενδώσει σε πιέσεις και δεν θα δεχτεί οποιοδήποτε διάλογο υπό συνθήκες *εκφοβισμού*. Ο Αρακτσί τόνισε πως η προσέγγιση της Δύσης με απειλές υπονομεύει τον εποικοδομητικό διάλογο και καλεί τους δυτικούς εταίρους να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια πιο συνεργατική νοοτροπία. «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας μας και πρέπει να επιδείξουμε αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση για να επιτύχουμε σταθερότητα και ειρήνη στην περιοχή,» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image