Μίτσκοσκι: Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία ξανά

Μίτσκοσκι: Θα αποκαλώ τη χώρα μου Μακεδονία ξανά

Προκαλεί για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος επανέλαβε ότι θα αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία». Η δήλωση αυτή έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις τόσο εντός της χώρας όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Bαλκανίων. Η χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» αντί για «Βόρεια Μακεδονία» αποτελεί ένα ευαίσθητο ζήτημα που αγγίζει όχι μόνο τις σχέσεις της χώρας με την Ελλάδα αλλά και την ίδια την ταυτότητα και ιστορία των πολιτών της.

Ο Μίτσκοσκι δήλωσε ότι δεν θα υποχωρήσει στις διεθνείς πιέσεις και ότι η απόφαση αυτή αντικατοπτρίζει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του λαού του. Το ζήτημα έχει επιδεινώσει την ήδη τεταμένη πολιτική ατμόσφαιρα μεταξύ των δύο χωρών, ειδικά μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών που υπογράφηκε το 2018. Η απόφαση αυτή του Μίτσκοσκι διαμορφώνει ένα νέο κύκλο πολιτικής αντιπαράθεσης, με τις επιπτώσεις της να είναι ακόμη απρόβλεπτες. Οι τοπικοί και διεθνείς αναλυτές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, επισημαίνοντας την ανάγκη για σταθερότητα και διάλογο στην περιοχή.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image