Ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο στη Γάζα: Πέντε νεκροί

Ισραηλινή επιδρομή σε σχολείο στη Γάζα: Πέντε νεκροί

Ισραηλινή επιδρομή έπληξε ένα σχολείο στην πόλη της Γάζας, το οποίο είχε μετατραπεί σε καταφύγιο για εκτοπισμένους. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Το σχολείο είχε δεχτεί πολλούς εκτοπισμένους ανθρώπους λόγω των συνεχών συγκρούσεων στην περιοχή. Η επίθεση αυτή έρχεται σε μια περίοδο έντασης και βίας στην περιοχή, με τη Γάζα να αντιμετωπίζει καθημερινά αεροπορικές επιδρομές και βίαιες συγκρούσεις.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση και να παράσχουν άμεση βοήθεια στους τραυματίες. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την ασφάλεια των αμάχων και το πρόβλημα του εκτοπισμού. Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Γάζα, με πολλούς να καλούν για άμεση παύση της βίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων για την επίτευξη μακροχρόνιας ειρήνης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image