Θρήνος στην Τουρκία: Η κηδεία της νεαρής ακτιβίστριας από τη Δυτική Όχθη

Θρήνος στην Τουρκία: Η κηδεία της νεαρής ακτιβίστριας από τη Δυτική Όχθη

Εκατοντάδες άνθρωποι κρατώντας τουρκικές και παλαιστινιακές σημαίες συγκεντρώθηκαν για την κηδεία της Τουρκοαμερικανίδας ακτιβίστριας, Ayşe Yıldız, η οποία σκοτώθηκε σε διαδήλωση στη Δυτική Όχθη. Η Ayşe, μια νεαρή γυναίκα με παθιασμένη αγάπη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, συνεισέφερε τόσο στην τουρκική όσο και στην παλαιστινιακή κοινότητα με τη δράση της. Η κηδεία έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη, όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου για να αποτίσει φόρο τιμής στη νεαρή ακτιβίστρια. Ο θάνατός της έχει προκαλέσει έντονη θλίψη τόσο στην Τουρκία όσο και στους υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διεθνώς. Οι παρευρισκόμενοι φώναζαν συνθήματα για την Ελευθερία της Παλαιστίνης ενώ κρατούσαν φωτογραφίες της Ayşe Yıldız.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν και ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της Ayşe και τόνισε την ανάγκη για ειρήνη και δικαιοσύνη στη Δυτική Όχθη. Αρκετοί ακτιβιστές και φίλοι της Ayşe δήλωσαν πως δεν θα ξεχάσουν ποτέ την προσφορά της και θα συνεχίσουν τον αγώνα της για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η κηδεία της νεαρής ακτιβίστριας έχει προκαλέσει εντονότατες αντιδράσεις, καθώς η ίδια αποτέλεσε σύμβολο αντίστασης και θάρρους για πολλούς. Οι συνθήκες του θανάτου της παραμένουν υπό διερεύνηση, ενώ πολλά ΜΜΕ αναφέρουν πως σκοτώθηκε από πυρά κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image