Πυρκαγιά στο εθνικό πάρκο Μπραζίλια: Η πρωτεύουσα τυλιγμένη στον καπνό

Πυρκαγιά στο εθνικό πάρκο Μπραζίλια: Η πρωτεύουσα τυλιγμένη στον καπνό

Εκατοντάδες πυροσβέστες μαζί με εναέρια μέσα δίνουν μάχη από χθες για να περιορίσουν την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται σε προστατευόμενο εθνικό πάρκο στα περίχωρα της Μπραζίλια. Οι φλόγες έχουν καλύψει μεγάλο μέρος του πάρκου, απειλώντας χλωρίδα και πανίδα της περιοχής, ενώ ο καπνός έχει τυλίξει την πρωτεύουσα της Βραζιλίας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Περισσότερα από 200 εναέρια μέσα έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ οι πυροσβέστες έργων πυρόσβεσης εργάζονται αδιάκοπα για να περιορίσουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς. Η πυρκαγιά έχει επηρεάσει την ποιότητα του αέρα στην πόλη, προκαλώντας προβλήματα υγείας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Οι αρχές καταβάλλουν προσπάθειες για να εκκενώσουν περιοχές κοντά στο εθνικό πάρκο, για να προστατεύσουν τους κατοίκους από τον κίνδυνο των φλόγων και του καπνού. Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Pedro Silva, δήλωσε ότι οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσουν την καταστροφή. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας εξέδωσε επείγουσα ανακοίνωση ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν εξωτερικές δραστηριότητες μέχρι να υποχωρήσει ο καπνός. Ο πρόεδρος της χώρας, Luiz Inácio Lula da Silva, τόνισε τη σημασία της προστασίας των φυσικών πόρων και κάλεσε σε διεθνή βοήθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image