Τραγωδία σε ποταμό στο Κονγκό: Νεκροί και αγνοούμενοι

Τραγωδία σε ποταμό στο Κονγκό: Νεκροί και αγνοούμενοι
Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 40 αγνοούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη βύθιση ενός υπερφορτωμένου πλοιαρίου σε ποταμό στο νοτιοδυτικό άκρο της Δημοκρατίας του Κονγκό. Το δυστύχημα σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ενώ το πλοιάριο μετακινούνταν στην περιοχή. Μέχρι στιγμής, οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο τεσσάρων επιβατών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους. Η τραγωδία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντίστοιχα περιστατικά που πλήττουν την περιοχή, προκαλώντας ανησυχία και θλίψη.
 
Σύμφωνα με τις αναφορές, το πλοιάριο ήταν υπερφορτωμένο, κάτι που ίσως συνέβαλε στην ανατροπή και βύθιση του. Οι τοπικές αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, στέλνοντας συνεργεία διάσωσης, ενώ γίνονται προσπάθειες για να εντοπιστούν οι υπόλοιποι επιβάτες. Η διαδικασία αυτή δυσκολεύεται λόγω των περιορισμένων μέσων και της δύσκολης πρόσβασης στην περιοχή. Οι οικογένειες των θυμάτων και των αγνοουμένων βιώνουν στιγμές αγωνίας και θλίψης, καθώς περιμένουν νέα από τις αρχές.
 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image