Κατάπαυση πυρός στη Γάζα: Μια συμφωνία είναι απαραίτητη δηλώνει ο Λαπίντ

Κατάπαυση πυρός στη Γάζα: Μια συμφωνία είναι απαραίτητη δηλώνει ο Λαπίντ

Ο αρχηγός της ισραηλινής αντιπολίτευσης, ο κεντρώος Γιαΐρ Λαπίντ, κάλεσε σήμερα την Ουάσινγκτον να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με αξιωματούχους της ΗΠΑ, ο Λαπίντ τόνισε την αναγκαιότητα της άμεσης παύσης των εχθροπραξιών και δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία είναι εφικτή και απαραίτητη. Ο Λαπίντ, ο οποίος ηγείται της πολιτικής κίνησης που αντιτίθεται στην εξωτερική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου, επεσήμανε ότι η κατάπαυση του πυρός μπορεί να συμβάλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον Λαπίντ, οι συνομιλίες με τους Αμερικανούς αξιωματούχους υπογράμμισαν τη σημαντικότητα της συνεργασίας και της διπλωματίας για την εύρεση μιας βιώσιμης λύσης. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης δήλωσε ότι η σημερινή κρίση στη Γάζα δεν μπορεί να συνεχιστεί και ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να πάρει άμεση δράση. Η διαρκής ένταση και οι συνεχείς συγκρούσεις υπονομεύουν την ασφάλεια και την ευημερία και των δύο πλευρών. Η δήλωση του Λαπίντ από την Ουάσινγκτον έρχεται σε μία κρίσιμη χρονική στιγμή, με την παγκόσμια κοινότητα να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και να αναζητά τρόπους για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image