H oμάδα "8200" του Ισραήλ πίσω από τις εκρήξεις στον Λίβανο

H oμάδα "8200" του Ισραήλ πίσω από τις εκρήξεις στον Λίβανο

Στον Λίβανο, η είδηση για τις εκρήξεις που σχετίζονται με τα walkie talkie και τους βομβητές έχει προκαλέσει ανησυχία και ερωτήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πίσω από αυτή την επιχείρηση βρίσκεται η ομάδα 8200 του Ισραήλ, μια μονάδα του ισραηλινού στρατού γνωστή για τις δραστηριότητές της στο σαμποτάζ και την κατασκοπεία. Το Ισραήλ, ωστόσο, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο για την επιχείρηση που προκάλεσε την ταυτόχρονη έκρηξη χιλιάδων βομβητών που χρησιμοποιούνταν από διάφορες ομάδες στον Λίβανο.

Ο Λίβανος βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο συγκρούσεων και σαμποτάζ και η δράση της ομάδας 8200, που αποτελεί ζωτικό κομμάτι των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη για την ασφάλεια της περιοχής. Η μονάδα 8200 είναι γνωστή για την συλλογή πληροφοριών και την διενέργεια κυβερνοεπιθέσεων, και οι ειδικοί εκτιμούν πως οι πρόσφατες εκρήξεις προκλήθηκαν από υπερσύγχρονη τεχνολογία που χειρίστηκαν οι επαγγελματίες της.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, καθώς οι πολιτικοί του Λιβάνου προσπαθούν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις αυτής της επιχείρησης και να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image