Ιρανική στρατολόγηση Ισραηλινού επιχειρηματία για δολοφονία Νετανιάχου

Ιρανική στρατολόγηση Ισραηλινού επιχειρηματία για δολοφονία Νετανιάχου

Η πρωτοφανής αποκάλυψη που έρχεται από τους Times of Israel, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Ένας Ισραηλινός πολίτης, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα, φέρεται να είχε στρατολογηθεί από το Ιράν για να προχωρήσει στη δολοφονία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης αποκαλύπτουν μια καλά οργανωμένη συνωμοσία με διεθνείς προεκτάσεις. Ο συλληφθείς επιχειρηματίας, του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, φέρεται να είχε δεχθεί μεγάλο χρηματικό ποσό για να εκτελέσει την αποστολή του.

Η αποκάλυψη αυτή προκαλεί τεράστιες ανησυχίες για την ασφάλεια τόσο του Ισραήλ όσο και άλλων χωρών στην περιοχή. Η υπόθεση αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιρανική κυβέρνηση κατηγορείται για τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Ωστόσο, η εμπλοκή ενός Ισραηλινού πολίτη σε τέτοιου είδους σχέδιο αποτελεί σοβαρό προειδοποιητικό σημάδι για τις υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές ασφαλείας του Ισραήλ βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής, ερευνώντας εις βάθος τις σχέσεις και τις επαφές του συλληφθέντος με ιρανικούς πράκτορες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image