Εντάσεις Ερντογάν και Νέας Υόρκης λόγω του "Τουρκικού Σπιτιού"

Εντάσεις Ερντογάν και Νέας Υόρκης λόγω του "Τουρκικού Σπιτιού"

Ο Ταγίπ Eρντογάν φαίνεται να έχει δημιουργήσει νέα προβλήματα στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς, με τη λειτουργία του Τουρκικού Σπιτιού. Το Τουρκικό Σπίτι, ένας σύγχρονος ουρανοξύστης στο κέντρο του Μανχάταν, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ανησυχίες μεταξύ των Νεοϋορκέζων. Η κατασκευή του κτιρίου είχε προκαλέσει εξ αρχής αντιπαραθέσεις, ενώ στα εγκαίνια του παραβρέθηκαν επίσημες προσωπικότητες από την Τουρκία, συμπεριλαμβανομένου του Ερντογάν.

Η κατασκευή ολοκληρώθηκε παρά τις αντιδράσεις για περιβαλλοντικές και πολεοδομικές παραβιάσεις. Η δράση αυτή από την τουρκική πλευρά θεωρείται από πολλούς ως μια πολιτική κίνηση που ενισχύει την επιρροή της Τουρκίας στη διεθνή σκηνή. Η συμμετοχή του Έρικ Άνταμς στα εγκαίνια έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως λόγω των διαφορετικών απόψεων περί εξωτερικής πολιτικής μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας. Ο δήμαρχος βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των επιχειρηματικών συμφερόντων της Νέας Υόρκης και των πολιτικών απαιτήσεων της τουρκικής κυβέρνησης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image