Αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Αεροπορικά πλήγματα ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αμερικανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές κατά στρατοπέδων του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιδρομές στόχευσαν περιοχές που ήταν κέντρα συντονισμού και σχεδιασμού επιθέσεων από τον οργανισμό, υπογραμμίζοντας τη συνεχιζόμενη απειλή που συνιστούν οι τζιχαντιστές. Οι επιθέσεις έλαβαν χώρα σε τοποθεσίες που είχαν αναφερθεί ως κρησφύγετα κύριων ηγετικών στελεχών, συμβάλλοντας στην αποδυνάμωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Ισλαμικού Κράτους.

Το Πεντάγωνο, μέσω του εκπροσώπου του, υπογράμμισε τη δέσμευσή του στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας στην περιοχή, προσθέτοντας ότι οι επιδρομές αυτές αποτελούν μέρος των συνεχιζόμενων προσπαθειών για την αποτροπή επιθέσεων που μπορεί να στοχεύουν αμερικανικούς και συμμαχικούς στόχους. Η εν λόγω επιχείρηση αποτελεί μία από πολλές αντίστοιχες ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της διεθνούς εκστρατείας κατά της τρομοκρατίας, με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image