Προστασία παιδικών ματιών: Κίνδυνοι από LED σε βιντεοπαιχνίδια

Προστασία παιδικών ματιών: Κίνδυνοι από LED σε βιντεοπαιχνίδια

Τα βιντεοπαιχνίδια αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχαγωγίας των παιδιών, όμως έχουν εγείρει ανησυχίες σχετικά με την υγεία των ματιών τους. Ιδιαίτερα οι φωτισμοί LED που χρησιμοποιούνται σε ορισμένα παιχνίδια προκαλούν αμφιβολίες για την ασφάλειά τους. Η τεχνολογία LED προσφέρει λαμπερά και έντονα χρώματα, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσει κόπωση των ματιών και άλλες οπτικές διαταραχές σε παιδιά που εκτίθενται για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, τα ευρωπαϊκά πρωτόκολλα ασφαλείας που τέθηκαν σε ισχύ το 2020 θεωρούνται λιγότερο προστατευτικά σε σχέση με εκείνα του 2005, σύμφωνα με ειδικούς. Η ανάγκη για την αναθεώρηση των υπαρχόντων κανονισμών είναι επιτακτική προκειμένου να διασφαλιστεί η κατάλληλη προστασία των παιδιών. Κεντρικό ζήτημα παραμένει η επανεξέταση των προδιαγραφών ασφάλειας, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος που προέρχεται από τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών φωτισμού. Ενδιάμεσα, οι γονείς καλούνται να βρίσκονται σε εγρήγορση, τηρώντας περιορισμούς και καθοδηγώντας τα παιδιά σχετικά με την κατάλληλη χρήση των ηλεκτρονικών συσκευών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image