Η είδηση θανάτου του Γκιουλέν και οι δηλώσεις Φιντάν

Η είδηση θανάτου του Γκιουλέν και οι δηλώσεις Φιντάν

Οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον αυτοεξόριστο κληρικό και ηγέτη του κινήματος Γκιουλέν, συνεχίζουν να πυροδοτούν αντιδράσεις στην Τουρκία και διεθνώς. Ο Γκιουλέν είχε χαρακτηριστεί ως τρομοκράτης από την τουρκική κυβέρνηση, η οποία τον θεωρεί υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος το 2016. Η είδηση του θανάτου του παρόλα αυτά δεν οδηγεί σε εφησυχασμό, όπως υπογραμμίζει ξεκάθαρα ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Ο Φιντάν, σε πρόσφατες δηλώσεις του, επισημαίνει ότι η δράση του κινήματος Γκιουλέν πρέπει να παρακολουθείται στενά και ότι οι τουρκικές αρχές δεν θα χαλαρώσουν την επιτήρησή τους. Η αναφορά στον Γκιουλέν συνεχίζει να αποτελεί μια καθοριστική θεματική στην τουρκική πολιτική σκηνή, καθώς το καθεστώς Ερντογάν δεν παύει να τον θεωρεί απειλή για την εθνική ασφάλεια. Παρόλο που ο Φετουλάχ Γκιουλέν έχει περάσει τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο της πολιτικής και δικαστικής αντιπαράθεσης, οι επιδράσεις του κινήματός του παραμένουν σημαντικό αντικείμενο ενδιαφέροντος. Οι τουρκικές αρχές δεν παύουν να εξετάζουν κάθε ενδεχόμενο συνέχισης της επιρροής του κινήματος του Φετουλάχ Γκιουλέν στην εγχώρια και διεθνή πολιτική σκηνή.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image