Νετανιάχου: Νέες προτάσεις για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους

Νετανιάχου: Νέες προτάσεις για διαπραγματεύσεις για τους ομήρους

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, βρίσκεται σε έντονες διαπραγματεύσεις προσπαθώντας να βρει λύσεις για το φλέγον ζήτημα των ομήρων. Σε πρόσφατες συναντήσεις με τα διάφορα τμήματα ασφαλείας του Ισραήλ, συζητήθηκε και η προοπτική να χρησιμοποιηθεί η σορός του ηγέτη της Χαμάς, Γιάχια Σινουάρ, ως διαπραγματευτικό χαρτί. Η κατάσταση είναι τεταμένη, καθώς η Ισραηλινή κοινωνία πιέζει για άμεσες δράσεις και ο Νετανιάχου αναζητά νέους τρόπους αντιμετώπισης σε αυτές τις δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, αναφέρθηκε και η στρατηγική σημασία μιας ενδεχόμενης επίθεσης στο Ιράν, η οποία, ωστόσο, παραμένει στο στάδιο της μελέτης. Η κατάσταση με τους ομήρους αποτελεί προτεραιότητα, με τον Νετανιάχου να εστιάζει σε νέες προτάσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν μια διπλωματική διέξοδο. Αν και οι λεπτομέρειες των προτάσεων δεν έχουν αποκαλυφθεί, είναι φανερό ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα σε στρατιωτικές και διπλωματικές λύσεις. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image