Πώς λειτουργεί το panic button για την ασφάλεια των νέων

Πώς λειτουργεί το panic button για την ασφάλεια των νέων

Η νέα εφαρμογή "Safe Youth" της Ελληνικής Αστυνομίας φιλοδοξεί να προσφέρει ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας στους νέους, εισάγοντας το καινοτόμο σύστημα του "panic button". Η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανέφερε ότι το panic button είναι μια λειτουργία της εφαρμογής που επιτρέπει στα νέα άτομα να ειδοποιούν τις αρχές σε περίπτωση κινδύνου με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό τους. Η διαδικασία είναι απλή: όταν ο χρήστης αισθανθεί απειλή ή βρίσκεται σε επικίνδυνη κατάσταση, ενεργοποιεί το κουμπί, προκαλώντας άμεση ειδοποίηση στην αστυνομία με την ακριβή γεωγραφική του θέση.

Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε για να παρέχει άμεση ανταπόκριση και ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας στους νέους. Η εφαρμογή Safe Youth όχι μόνο προσφέρει ταχύτατη επικοινωνία με τις αρχές αλλά και καθιερώνει μια νέα εποχή στην αντιμετώπιση περιστατικών βίας ή παρενόχλησης. Η Ελληνική Αστυνομία δήλωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για την ασφαλή επεξεργασία των δεδομένων, εξασφαλίζοντας την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image