Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για τον γιο του Μπιν Λάντεν

Απαγόρευση εισόδου στη Γαλλία για τον γιο του Μπιν Λάντεν

Με εντολή του υπουργού Εσωτερικών στη Γαλλία, επιβλήθηκε απαγόρευση εισόδου στον Omar Bin Laden, πρωτότοκο γιο του Οσάμα Μπιν Λάντεν, ιδρυτή της τζιχαντιστικής οργάνωσης «Αλ Κάιντα». Αυτή η απόφαση προέκυψε ως απάντηση σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία θεωρήθηκε ύμνος στην τρομοκρατία και προκάλεσε ανησυχία στις γαλλικές αρχές. Ο Omar Bin Laden, που είναι 43 ετών, έχει απασχολήσει το διεθνές κοινό πολλές φορές με τα δημόσια σχόλιά του, επιχειρώντας να αποστασιοποιηθεί από τη βαριά σκιά του πατέρα του.

Παρά τις προσπάθειες του να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα για τον εαυτό του, η ανάρτηση αυτή ερμηνεύθηκε ως επικίνδυνη και ακατάλληλη από τις αρχές, οδηγώντας στην αυστηρή αυτή απόφαση για τη μη είσοδό του στη χώρα. Η κίνηση αυτή από τη γαλλική κυβέρνηση αναδεικνύει την αποφασιστικότητά της να προστατεύσει την εθνική ασφάλεια και να εμποδίσει οποιαδήποτε τρομοκρατική προπαγάνδα, ειδικά σε μια εποχή που οι διεθνείς εντάσεις στο χώρο της ασφάλειας είναι αυξημένες. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image