Συντριβή μαχητικού αεροπορίας ναυτικού στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί

Συντριβή μαχητικού αεροπορίας ναυτικού στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί

Την τραγική απώλεια δύο ανθρώπων θρηνεί το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών μετά τη συντριβή ενός μαχητικού αεροσκάφους τύπου EA-18G Growler. Το περιστατικό συνέβη ανατολικά του όρους Ρενίερ, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ. Το EA-18G Growler αποτελεί ένα από τα πλέον προηγμένα αεροσκάφη του στόλου, με ειδίκευση στον ηλεκτρονικό πόλεμο. Παρά τις καινοτόμες τεχνολογίες του, η πτώση του στοίχισε τη ζωή στους δύο χειριστές του, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη ονομαστικά αναφερθεί από τις αρχές. Οι αναλυτές επικεντρώνονται τώρα στην αναζήτηση των αιτιών της πτώσης του μαχητικού.

Το Πολεμικό Ναυτικό, σε συνεργασία με άλλες αρχές, διερευνά ενδελεχώς το συμβάν, εξετάζοντας όλες τις πιθανές αιτίες, από τεχνικές βλάβες μέχρι ανθρώπινο σφάλμα. Σημαντικό ρόλο στη διερεύνηση θα παίξει το μαύρο κουτί του αεροσκάφους, το οποίο αναμένεται να προσφέρει κρίσιμα στοιχεία για τις τελευταίες στιγμές πριν τη συντριβή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image