Διπλωματική λύση για την Χεζμπολάχ προτείνει ο Μπλίνκεν

Διπλωματική λύση για την Χεζμπολάχ προτείνει ο Μπλίνκεν

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, εξέφρασε την ανησυχία του για τη συνεχή ένταση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για διπλωματική λύση αντί για στρατιωτική κλιμάκωση. Σε συνάντηση Τύπου, ο Μπλίνκεν ανέφερε ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπίζεται τον εαυτό του απέναντι στις απειλές, αλλά τόνισε ότι μια στρατιωτική σύρραξη μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την περιοχή. Ο Μπλίνκεν σημείωσε ότι η Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, αποτελεί μια συνεχής πηγή αστάθειας για το Ισραήλ και την ευρύτερη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, παρά το πραγματικό πρόβλημα που παρουσιάζει η παρουσία της, ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις είναι μέσω της διπλωματίας και όχι μέσω πολέμου. Ο Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η διπλωματία προσφέρει μια πιο βιώσιμη λύση για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image