Η υπόσχεση του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία

Η υπόσχεση του Τραμπ για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Θα βγάλω τις ΗΠΑ από τον πόλεμο στην Ουκρανία, θα το τελειώσω», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ σε προεκλογική ομιλία του στην Τζόρτζια. Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υποσχέθηκε ότι θα εργαστεί για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, εάν επανεκλεγεί στην προεδρία. Μεταφέροντας το μήνυμά του στον αμερικανικό λαό, ο Τραμπ ανέφερε: «Ο Μπάιντεν λέει ότι δεν θα φύγουμε μέχρι να νικήσουμε. Τι θα γίνει αν νικήσουν αυτοί;». Αυτή η δήλωση κατέδειξε την διαφορετική προσέγγιση του Τραμπ σε σχέση με την υπάρχουσα εξωτερική πολιτική του Προέδρου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεσμεύτηκε να παραμείνει στη σύγκρουση μέχρι την τελική νίκη.
 
Κατά την ομιλία του στην Τζόρτζια, ο Τραμπ επιχείρησε να παρουσιάσει την εξωτερική πολιτική του Μπάιντεν ως παρατεταμένη και ατελείωτη, προσδιορίζοντας ως δικό του όραμα μια πιο ειρηνική και άμεση λύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Επισήμανε ότι η συνέχιση της σύγκρουσης ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε ενδεχόμενη στρατιωτική ήττα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων της. Με αυτή του τη δέσμευση, ο Τραμπ, προσπαθεί να σεβαστεί τη βούληση των ψηφοφόρων που επιζητούν τον τερματισμό των πολεμικών ενεργειών, υποσχόμενος μια αλλαγή πορείας στην αμερικανική εξωτερική πολιτική.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image