Μπελέρης: Αύριο κρίνεται η αποφυλάκισή του

Μπελέρης: Αύριο κρίνεται η αποφυλάκισή του

Ο Φρέντι Μπελέρης, πρώην δήμαρχος της Χειμάρρας, αναμένεται να εξεταστεί αύριο από τις αλβανικές αρχές το αίτημα αποφυλάκισής του. Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία, ο Μπελέρης έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής του και δικαιούται να αποφυλακιστεί. Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις τόσο στην Αλβανία όσο και στην Ελλάδα, καθώς ο Μπελέρης είναι σημαντική πολιτική προσωπικότητα της μειονότητας. Η σύλληψή του είχε γίνει λίγο πριν την ανάληψη των καθηκόντων του, κατηγορώντας τον για εμπλοκή σε οικονομικές ατασθαλίες. Η δικηγορική ομάδα του Μπελέρη, με επικεφαλής τον γνωστό δικηγόρο Πάνο Μαρκάτο, έχει τονίσει πως υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν την αθωότητά του.

Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης, επισημαίνοντας την ανάγκη για δίκαιη δίκη και διασφάλιση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου. Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές του συγκεντρώνουν υπογραφές και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Η αυριανή εξέταση του αιτήματος αποφυλάκισης αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα καθορίσει το μέλλον του Μπελέρη και την πορεία των πολιτικών εξελίξεων στην περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image