Ανεύθυνοι τουρίστες βεβηλώνουν αρχαίο ναό στην Καμπότζη λόγω "Temple Run"

Ανεύθυνοι τουρίστες βεβηλώνουν αρχαίο ναό στην Καμπότζη λόγω "Temple Run"

Η Καμπότζη αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο αξιοθέατο του αρχαίου ναού Ανγκόρ Βατ, καθώς ανεύθυνοι τουρίστες προσπαθούν να μιμηθούν το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Temple Run. Ο ναός, ο οποίος είναι σημαντικό κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας, υφίσταται καταστροφές από τις προσπάθειες των τουριστών να αναπαραστήσουν τις σκηνές του παιχνιδιού. Οι τοπικές αρχές κάνουν εντατικές προσπάθειες για την προστασία του μνημείου, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ο υπεύθυνος του Υπουργείου Πολιτισμού της Καμπότζης, Σοφάν Τασράν, δήλωσε ότι ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το ναό.

«Είναι απαραίτητο να προστατέψουμε αυτά τα ιστορικά σημεία από τέτοιες απερίσκεπτες ενέργειες», ανέφερε. Τουρίστες από διάφορες χώρες, παρακινούμενοι από τις εντυπωσιακές σκηνές του Temple Run, επιχειρούν να τρέξουν και να πηδήξουν από τα αρχαιολογικά ερείπια, προκαλώντας ζημιές στα αρχιτεκτονικά στιλ του ναού. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το θρυλικό μνημείο είναι εύθραυστο και κάθε βανδαλισμός μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις για τη μακροπρόθεσμη διατήρησή του.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image