Πώς είδαν τα γερμανικά ΜΜΕ το εκλογικό αποτέλεσμα σε Σαξονία και Θουριγγία

Πώς είδαν τα γερμανικά ΜΜΕ το εκλογικό αποτέλεσμα σε Σαξονία και Θουριγγία

Οι εκλογές στην Θουριγγία και στη Σαξονία αποτέλεσαν μια σημαντική ανατροπή για τον κυβερνητικό συνασπισμό και τη φιλελεύθερη δημοκρατία στη Γερμανία, όπως τονίζουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης. Τα αποτελέσματα έφεραν στο προσκήνιο την αυξανόμενη δύναμη της ακροδεξιάς και υπογράμμισαν την αποδυνάμωση των παραδοσιακών πολιτικών δυνάμεων. Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung επεσήμανε ότι τα αποτελέσματα στις δύο ανατολικές επαρχίες «υπογραμμίζουν την αυξανόμενη δυσαρέσκεια των ψηφοφόρων με την κεντρική κυβέρνηση». Η Süddeutsche Zeitung σχολίασε επίσης ότι «οι εκλογές αυτές είναι σημαντικό πλήγμα για τα κόμματα του συνασπισμού» και ότι «η ενίσχυση της ακροδεξιάς αφυπνίζει ανησυχίες για το μέλλον της δημοκρατίας».

Σύμφωνα με το Der Spiegel, τα αποτελέσματα στις δύο αυτές επαρχίες δείχνουν «την αύξηση της πολιτικής πλουραλιστικής πίεσης» και την ανάγκη για «ριζικές αλλαγές στον τρόπο που πολιτεύονται τα μεγάλα κόμματα». Οι αναλύσεις ανέφεραν επίσης ότι η άνοδος του ακροδεξιού AfD (Εναλλακτική για τη Γερμανία) είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Η κατάσταση στις ανατολικές επαρχίες της Γερμανίας αποτελούσε παραδοσιακά βαρόμετρο για τις πολιτικές μεταβολές σε εθνικό επίπεδο, και τα τελευταία αποτελέσματα φαίνεται να σηματοδοτούν μια νέα πολιτική πραγματικότητα. Οι εκλογικές διαδικασίες στη Σαξονία και στη Θουριγγία απέδειξαν ότι η κοινωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, με την ανάγκη για πολιτική ανασυγκρότηση να είναι περισσότερο επιτακτική από ποτέ.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image