Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων στις ΗΠΑ: Ζητούν αυξήσεις και προσλήψεις

Απεργία ξενοδοχοϋπαλλήλων στις ΗΠΑ: Ζητούν αυξήσεις και προσλήψεις
Μία από τις μεγαλύτερες απεργίες των τελευταίων ετών βρίσκεται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ. Περισσότεροι από 10.000 ξενοδοχοϋπάλληλοι ξεκίνησαν απεργία, ζητώντας αυξήσεις μισθών και νέες προσλήψεις. Το συνδικάτο Unite Here σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι οι απεργίες αναμένεται να διαρκέσουν δύο έως τρεις ημέρες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν βελτιώσεις στις συνθήκες εργασίας τους, ενώ ζητούν να αυξηθούν οι μισθοί τους, οι οποίοι σύμφωνα με το συνδικάτο παραμένουν χαμηλοί σε σχέση με το κόστος ζωής. Παράλληλα, απαιτούν επιπλέον προσωπικό, καθώς τα ξενοδοχεία αντιμετωπίζουν ελλείψεις, οι οποίες επιβαρύνουν σημαντικά το υπάρχον δυναμικό.
 
Η κινητοποίηση αυτή έχει προκαλέσει ήδη ανάγκη για αναπροσαρμογές στις λειτουργίες πολλών ξενοδοχείων, με κάποιους τουρίστες να εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με την εξυπηρέτησή τους. Οι διαμαρτυρίες των εργαζομένων φαίνεται να βρίσκουν υποστήριξη από διάφορους κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, οι οποίοι επισημαίνουν ότι οι απαιτήσεις τους είναι δίκαιες και απαραίτητες για τη διασφάλιση βιώσιμων συνθηκών εργασίας. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά και από πολιτικούς καθώς και από άλλους παράγοντες, οι οποίοι αναγνωρίζουν τη σημασία των διεκδικούμενων αλλαγών.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image