Google εναντίον Microsoft: Καταγγελίες στην Κομισιόν για παραβίαση ανταγωνισμού

Google εναντίον Microsoft: Καταγγελίες στην Κομισιόν για παραβίαση ανταγωνισμού

Η Google προχώρησε σε καταγγελία εναντίον της Microsoft στην Κομισιόν, ισχυριζόμενη ότι οι πρακτικές της τελευταίας παραβιάζουν τους κανόνες ανταγωνισμού. Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, η Google κατηγορεί τη Microsoft για κατάχρηση της κυριαρχίας της στην αγορά λογισμικού και υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους. Η Google ζητά από την Κομισιόν να παρέμβει άμεσα και να επιβάλλει κυρώσεις στη Microsoft. Η καταγγελία έρχεται σε μια εποχή έντονης αναδίπλωσης των τεχνολογικών γιγάντων, με τον αρμόδιο Επίτροπο, Mαργκρέτε Βεστάγκερ, να βρίσκεται συχνά σε αντιπαράθεση με τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας για ζητήματα ανταγωνισμού.

Η ίδια η Google έχει αντιμετωπίσει παρόμοιες καταγγελίες στο παρελθόν, κάτι που καθιστά την τρέχουσα κατάσταση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα. Οι πρακτικές της Microsoft στο χώρο των υπηρεσιών cloud φαίνεται να αποτελούν το κύριο σημείο διαμάχης. Η Google υποστηρίζει ότι η Microsoft χρησιμοποιεί την κυριαρχία της στην αγορά για να περιορίσει τον ανταγωνισμό και να επιβάλλει αθέμιτες πρακτικές. Η υπόθεση αυτή θα εξεταστεί από τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες θα κρίνουν εάν οι καταγγελίες ευσταθούν και αν απαιτείται παρέμβαση. Η αντιπαράθεση αυτή είναι ένα ακόμη κεφάλαιο στη συνεχιζόμενη μάχη μεταξύ των τεχνολογικών γιγάντων για την κυριαρχία στην αγορά και για την προστασία του ανταγωνισμού.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image