Πύραυλος από Υεμένη έπληξε το κεντρικό Ισραήλ

Πύραυλος από Υεμένη έπληξε το κεντρικό Ισραήλ

Πύραυλος εδάφους-εδάφους που εκτοξεύθηκε από την Υεμένη έπεσε σε μη κατοικημένη περιοχή στο κεντρικό Ισραήλ, χωρίς να προκαλέσει θύματα. Το περιστατικό σημειώθηκε νωρίς το πρωί και προκάλεσε έντονη ανησυχία στις ισραηλινές αρχές ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανέφεραν ότι ο πύραυλος εντοπίστηκε από τα συστήματα ανίχνευσης και δεν ενεργοποιήθηκε σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, καθώς κρίθηκε ότι η πτώση του δεν απειλούσε κατοικημένες περιοχές.

Η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους συμμάχους της για την αξιολόγηση της κατάστασης και την ενίσχυση των αμυντικών μέτρων. Τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για την επίθεση από καμία γνωστή οργάνωση στην Υεμένη. Οι αναλυτές θεωρούν πιθανό ότι το συμβάν αποτελεί μέρος της γενικότερης περιφερειακής έντασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα μετά από πρόσφατες επιθέσεις σε ευαίσθητες περιοχές. Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Yoav Gallant, δήλωσε ότι η χώρα είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε απειλή και ότι η ασφάλεια των πολιτών της παραμένει πρώτη προτεραιότητα. Οι αρχές προχωρούν σε έρευνα για τον ακριβή τύπο και την προέλευση του πυραύλου. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image