Αμερικανικοί κινητήρες: Η νέα επιθυμία του Ερντογάν για τα μαχητικά

Αμερικανικοί κινητήρες: Η νέα επιθυμία του Ερντογάν για τα μαχητικά

Αμερικανικούς κινήτρες για τα μαχητικά που κατασκευάζει θέλει να αγοράσει η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στοχεύει στην απόκτηση αμερικανικών κινητήρων για τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να προμηθευτεί αυτούς τους κινητήρες για να ενισχύσει την αυτονομία και τις δυνατότητες της αμυντικής της βιομηχανίας. Η κίνηση αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που η Τουρκία επιθυμεί να αναβαθμίσει τις αεροπορικές της δυνάμεις.

Η συνεργασία με την ΗΠΑ είναι αναγκαία για την επίτευξη αυτού του στόχου, μιας και οι αμερικανικοί κινητήρες είναι γνωστοί για την υψηλή τους ποιότητα και απόδοση. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι σε εξέλιξη, με τη Bloomberg να αναφέρει ότι η Τουρκία προσπαθεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες για την εξαγωγή αυτών των κινητήρων. Ο Ερντογάν, με τη στρατηγική αυτή κίνηση, επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της Τουρκίας στον τομέα της αμυντικής τεχνολογίας, προσδίδοντας μεγαλύτερη ισχύ και αυτονομία στα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image