Πιέσεις σε Στάρμερ για πυραυλική δράση στη Ρωσία χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ

Πιέσεις σε Στάρμερ για πυραυλική δράση στη Ρωσία χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ

Κορυφώνονται οι ασφυκτικές πιέσεις προς τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, να εγκρίνει τη χρήση πυραύλων στο εσωτερικό της Ρωσίας χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ. Ο λόγος αυτής της πίεσης είναι οι φόβοι πως η Ρωσία έχει μοιραστεί πυρηνικά μυστικά με το Ιράν, με αντάλλαγμα την προμήθεια βαλλιστικών πυραύλων από την Τεχεράνη στη Μόσχα. Οι ΗΠΑ εκφράζουν άμεσα τις ανησυχίες τους για την απειλή που αποτελεί αυτή η πιθανή συνεργασία, εντείνοντας την απαισιόδοξη προοπτική μιας ενδυνάμωσης των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.

Οι ανησυχίες αυτές στηρίζονται σε πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες αναφέρουν ότι η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ιράν μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για τη διαμόρφωση του παγκόσμιου στρατιωτικού σκηνικού. Η κατάσταση θέτει τον Στάρμερ υπό έντονη πίεση να λάβει απόφαση για την ενεργοποίηση στρατιωτικών δράσεων χωρίς την άμεση στήριξη των ΗΠΑ. Ο ίδιος μέχρι τώρα διατηρεί επιφυλάξεις, προσπαθώντας να ισορροπήσει μεταξύ της ανάγκης για ισχυρή άμυνα και της αποφυγής μιας ακραίας σύγκρουσης με τη Ρωσία.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image