Τυφώνας Γιάγκι: 74 νεκροί και 235.000 εκτοπισμένοι στη Μιανμάρ

Τυφώνας Γιάγκι: 74 νεκροί και 235.000 εκτοπισμένοι στη Μιανμάρ
Τουλάχιστον 74 είναι οι νεκροί από τις πλημμύρες που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των αρχών. Περισσότεροι από 235.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, καθώς οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια και καλλιέργειες. Οι τοπικές αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στις πληγείσες περιοχές. Οι προσπάθειες διάσωσης παρεμποδίζονται από τις εκτεταμένες καταστροφές στις υποδομές, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση σε πολλές περιοχές.
 
Ο πρόεδρος της Μιανμάρ, Μιν Γουάινγκ, επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές και υποσχέθηκε κυβερνητική βοήθεια στους πληγέντες. Εν τω μεταξύ, η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει ανησυχία για την έκταση των καταστροφών και την ανάγκη για ανθρωπιστική βοήθεια. Ο κυκλώνας Γιάγκι είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς που έχουν πλήξει τη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η Μιανμάρ βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με φυσικές καταστροφές, καθώς οι ακραίες καιρικές συνθήκες είναι συχνό φαινόμενο. Τέλος, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η κλιματική αλλαγή μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα πιο έντονες και συχνές φυσικές καταστροφές στο μέλλον, οι οποίες θα απαιτούν αυξημένη προετοιμασία και ανθεκτικότητα από τις κοινωνίες.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image